Breaking News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατήργησε» και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών!


Ενός ανδρός αρχή…

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ, στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εντελώς απαξιωτικά για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που τόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε και επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και επί Προκόπη Παυλόπουλου σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Είπε με αυταρχισμό και αλαζονεία γιατί δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία:

«Από εκεί και πέρα έγινε μια συζήτηση στην Βουλή. Υπήρξε απόλυτη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας και των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Μιας και με ρωτάτε να το απαντήσω αυτό το ερώτημα, δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά δεν έχω συγκαλέσει κανένα. Δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Έχω συμμετάσχει σε κάποια. Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση η οποία -έτσι όπως είναι οργανωμένη- δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να πούμε να το πούμε στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού».

Δύο είναι τα συμπεράσματα:

  • Το πρώτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να παίξει, πέρα και έξω από το Σύνταγμα, ρόλο όχι Πρωθυπουργού, αλλά Προέδρου Δημοκρατίας σε προεδρικό σύστημα. Αγνοεί ότι στην Ελλάδα έχουμε προεδρευόμενη –και όχι προεδρική- κοινοβουλευτική δημοκρατία;
  • Το δεύτερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντελώς υποβαθμίσει τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αγνοώντας ακόμη και την «εκλεκτή» του κα Σακελλαροπούλου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Γι’ αυτό την επέλεξε. Με Προκόπη Παυλόπουλο δεν θα μπορούσε να παίξει τέτοια παιχνίδια με τους θεσμούς.

Και να θυμόμαστε ότι όσο θα πέφτει στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο πιο αυταρχικός θα γίνεται. Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο «οχυρό» της χωρίς μέτρο πολιτικής αλαζονείας.

ΠΗΓΗ

                                                              ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

 FACEBOOK

INSTAGRAM

 TWITTER

Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια